Què celebrem el 23 d’abril? 12 d'abril de 2024 – Publicat dins: General – Tags: , ,

PER QUÈ SEGUIM MATANT EL DRAC CADA 23 D’ABRIL? Celebrem així la primavera, representada per la natura i per la donzella, sense adonar-nos que el drac, de fet, és la draga, la “Gran Mare” ancestral i enigmàtica que els déus i herois masculins volen matar per posseir la donzella i dominar-la.

Des del déu Marduk perseguint a Tiamat, Perseu decapitant a Medusa, Hèracles a la hidra de Lerna, Sant Miquel i Sant Jordi, guerrers de la cristiandat armats i a cavall, malmeten als dracs, considerant-los malignes.

La donzella no demana a cap cavaller que la salvi per privar-la de la seva pròpia natura en llibertat. 

Al celebrar Sant Jordi no podem celebrar ferir i matar el drac, perquè aquest no és la representació de cap mal ni de cap pecat del temor a la moralitat religiosa, sinó que ÉS LA DRAGA, LA FORÇA CREADORA DE VIDA QUE BRAMA FERIDA, COM FA LA NATURA MALMESA SOTA LA LLANÇA DE “L’HEROI”.

EL 23 D’ABRIL FEM REVIURE LA DRAGA, REVITALITZEM-LA, ELOGIEM-LA I FEM LA CELEBRACIÓ “PAGANA, FEMINISTA I LITERÀRIA” DE LA PRIMAVERA !!! 

Des de l’antropologia simbòlica, la història i l’hermenèutica, amb perspectiva feminista, Rosa-Elvira Presmanes a l’assaig “El Bram del Drac” (Tintamotora, 2021), ens relata tots aquests fets.

.

Abril 2024

« BEL·LICRÀCIA
Rosa-Elvira Presmanes a Sant Boi del Llobregat »