Rosa-Elvira Presmanes García

Rosa-Elvira Presmanes García

Neix a Barcelona, el 29 de gener de 1950.

Llicenciada en Antropologia Social i Cultural per la Universitat de Barcelona, on ha cursat estudis de doctorat. Ha treballat com a directora de serveis en el camp del benestar social, amb una basta experiència professional en aquest sector. Actualment, jubilada.

Autora de Matricidi: el secret del patriarcat (Tintamotora, 2020); Amalio : fuego, vapor y armas (Tintamotora, 2018); La mirada de la Gorgona (Tintamotora, 2017); El segrest de la deessa : una nova ecoètica social (Carena, 2015) i La masonería femenina en España : dos siglos de historia por la igualdad (Los libros de la Catarata, 2012). També ha escrit poesia: Presagis per emprendre el vol (1981) i Nou pedaços mal cosits (1980).

Experta en el fet cultural, social i simbòlic de la muntanya de Montserrat, actualment imparteix cursos, seminaris i conferències sobre ‘Mites, símbols i rites, deconstruint el patriarcat’; ‘El Mite de l’Heroi’, arquetip paradigmàtic de la societat actual; ‘De la Magna-Mater a La Pietà’; ‘Introducció a l’Hermenèutica’ i ‘Maçoneria Femenina i Feminismes’.

Fundadora de l’Associació TINTAMOTORA.

Mare de dos fills i una filla, i àvia de quatre nets.

¡Suscriu-te a les nostres novetats!